FN Blog / HotelHandicap / Álláskeresési tippek fogyatékkal élő embert...
Nyomtatás Betűméret
Álláskeresési tippek fogyatékkal élő embertársaiknak! 2011-04-10 22:27:00
Megváltozott munkaképességű vagyok, állást keresek! Mit tegyek, hogy dolgozhassam? Hova forduljak? Szeretnénk ha, fogyatékkal élő lányom, fiam tudna dolgozni, kihez forduljak? Ha munkát talán nem is, de remélem, néhány hasznos gyakorlati tanácsot tudok adni, ami segíthet.

 Rengeteg kérdés és emberi sors, megannyi szívszorító történet. Talán nem baj, ha most egy kicsit inkább gyakorlatias vizekre evezek, és segítőkezet próbálok nyújtani. Remélem, lesz olyan, aki e sorok olvasása után elgondolkozik azon, hogy Ő is alkalmazzon fogyatékkal élő munkavállalót. Habár nem igazán nekik írok most, de ezek a dolgok csak közösen oldhatóak meg!

Az álláskeresés, olyan mint a halászat, nehéz fáradságos munka, és kitartás kell hozzá! Ez fogyatékkal élők esetében sokkal nehezebb, hiszen rengeteg akadályt kell hozzá leküzdeni, néha szó szerint is! Legtöbbször szülök keresnek meg, gyermekük nevében segítsünk rajtuk! Többen akár már ingyen is elmennének dolgozni, csak ne kelljen otthon ülniük. De saját tapasztalatom szerint, legtöbben anyagi helyeztük miatt, keresnek állást. Ha megengedik, had szóljak most egy pár szót, azokhoz a szülőkhöz, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek! Minden tiszteletem az övéké, hiszen olyan dolgot vállaltak, melyet mi egészséges emberek fel sem tudunk fogni. Nagyon fontos, hogy a gyermeküket, abból a védőburokból engedjék ki, melyet ösztönösen képeztek körülötte.  Higgyék el, ezzel jót tesznek neki. Fontos az, hogy elkísérjék az állásinterjúkra, de ott Ő legyen a főszereplő! Sokszor tapasztaltam, a szülök szinte szóhoz sem engedték jutni gyermeküket, ezáltal sajnos (akaratukon kívül) csak tovább rombolták az önbizalmát. Fontos dolog, hogy olyan állást keressünk, mely a fogyatékosság szempontjából megfelelő. Mit értek ezalatt? Egy látássérült  (vak) személy hiába szeret főzni otthon, nem lehet szakács egy szállodában! Viszont, ha beszél nyelveket, ért a számítógéphez, rengeteg dolgot csinálhat, ahol sokkal jobban ki tudja magát teljesíteni! Persze, ez nem azt jelenti, hogy látássérült személy csak masszőr lehet, vagy tanulásiban akadályozott személy csak takaríthat. Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő munkáltatót! Legyünk tisztában azzal, milyen papírokkal, határozatokkal rendelkezünk! Ezekkel menjünk már az első interjúra is.

Milyen támogatási rendszerek segíthetik a megváltozott munkaképességűek (fogyatékkal élők) elhelyezkedését? Röviden a teljesség igénye nélkül:

1.)    Bér és járulék támogatás, ahol a munkabér egy jelentős részét az „állam” fizeti

2.)    Rehabilitációs hozzájárulás terhére történő foglakoztatás

 Az 1.  esetben a helyi kormányhivatalokban (munkaügyi kirendeltség), érdemes érdeklődni, melyek azok a munkáltatók, melyek ilyen típusú formában foglakoztatnak munkavállalókat. Ehhez a fajta foglalkoztatáshoz, akkreditácíó szükséges a munkáltatónak.  

A 2. Esetben a rehabilitációs hozzájárulás terhére számolható el, a megváltozott munkaképességű személy bére. Ez olyan cégekre vonatkozik, ahol az összes munkavállaló több mint 20 fő! Vagyis minden 20 főből 1 fő megváltozott munkaképességű kell, hogy legyen! Ha nem alkalmaznak ilyen személyt, akkor kb. 1 millió Ft-ot, kell a cégnek befizetni, személyenként!

Megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő személy? A két szó nem szinonímája egymásnak. A megváltozott munkaképesség, jelenthet akár egy komolyabb cukorbetegséget is, míg a fogyatékosság pontosan meghatározott csoportokat takar. Ez egyfajta egyszerű megfogalmazás. Fontos az, hogy a támogatások esetében a jogszabály a megváltozott munkaképességű személyt használja.  Vagyis mikor elmegyünk egy állásra jelentkezni, nem árt, ha mondjuk, milyen lehetőségek teszik, eladhatóvá foglalkoztatásunkat. Saját  tapasztalat, legtöbb cégnél, nem tudják pontosam, milyen konkrét előnyei vannak a foglakoztatás ezen típusainak! Mennyi fizetést kérhetek? Legfontosabb, legyünk tisztában, vonatkozik e ránk kereseti korlát? Ez azt jelenti, egyes esetekben, nem kereshetünk többet, mint rokkantnyugdíjunk kétszerese, különben elvesztjük azt! Erre sok esetben, nem minden munkáltató figyel oda, és kellemetlen meglepetésként derül ki, mikor elveszik a rokkantnyugdíjat!

Remélem hasznos dolgokat, írtam eddig ! De nincs vége, folytatás holnap!!!


Cimkék:
16 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. Hamond 2014-01-23 15:05:29
A cinemacity oldalán találtam, hogy megváltozott munkaképességű dolgozókat keresnek call centerbe.
7. balogh gyorgy 2014-01-02 19:48:14
Egy fogyatekos vagyok lasan egy eve segejen elek es szeretnek munkat keresi sajnos nem tudok hova fordulni szeretek kert ben dolgoszni es minden mast is meg csinalok ha valaki olvasa hatud szeretnem kerni a segicseget elehetosegem 06302317927
6. Lujza 2011-04-15 06:25:16
Aki súlyos fogyatékossága miatt adókedvezményre jogosult /ránézésre életerős fiatal ember/ az után is kaphat a munkáltató támogatást?
5. közszolga 2011-04-14 18:42:29
"1.) Bér és járulék támogatás, ahol a munkabér egy jelentős részét az „állam” fizeti" - a helyzet az, hogy már 2009 óta ez a lehetőség be van fagyasztva, csak olyan cég részesülhet benne, amelyik ezt megelőzően már kapott ilyet, új igényeket nem fogadnak el. Csak a teljesség kedvéért...
4. Majer Zsuzsanna 2011-04-11 16:48:18
Kedves Vlad!

Valóban nem vagyok tisztában egyes fogalmakkal. Éppen azért kérdeztem rá a két fogalom közti különbségre, mert maga az írója írta, hogy nem ugyanaz a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű, de nem részletezte a különbözőséget, illetve, hogy a fogyatékosok hogyan vagy hogyan nem tartoznak bele ebbe a kategóriába. Próbáltam rájönni, hogy hol lehet a különbség. És éppen azért vagyok kíváncsi az információra, mert fogyatékosokat is tanító - integráló általános iskola gyermekvédelmi felelőse vagyok, akihez fordulhatnak ilyen kérdéssel is, pl. volt tanítványok, de továbbtanulás kapcsán is felmerülhet. (Sajnos messze nem minden fogyatékos gyermek családja tartozik a "csak jobban tudja" kategóriába.) A fogyatékos kifejezést nagyon pontosan értem, de éppen azt nem tudom, hogy ez az állapot hogyan viszonyul a megváltozott munkaképességhez, és erre próbáltam rákérdezni.
Úgy gondolom, ezért nem gúnyolódást érdemlek, akkor sem, ha tévedtem.
Ha tudod a választ, akkor írd meg, és ne fölényeskedj. Egyszerűen kíváncsi voltam egy dologra, ami a munkámat jobbá teszi és még nem tudom. Nem hiszem, hogy emiatt szégyenkeznem kellene.
3. Vlad 2011-04-11 16:13:27
Azt elfelejtettem az előző post-omban írni, hogy nagyon hasznos volt ez a mai bejegyzés, sőt továbbmegyek, napról napra mindig várom az új bejegyzéseket!!!! Nagyon jó lett ez a blog, így tovább!!!!

Üdv: Vlad
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés