FN Blog / HotelHandicap / Szeretnék egy emberen segíteni!
Nyomtatás Betűméret
Szeretnék egy emberen segíteni! 2011-04-13 22:23:52
Tanulságos jelentkezés, egy reménybeli állásra. Azoknak akik segíteni tudnának, azokról akik segítségre szorulnak!

 A mai napon kaptam az alábbi levelet, melyet szeretnék Önökkel megosztani.  Érzésem szerint, ez a levél többet  ér bármely több oldalas tanulmánynál!

(A neveket természetesen adatvédelmi okokból pontoztam ki!)

T. Cím!
…. vagyok, ……… -ben élek.
Van egy ismerősöm ……., aki együtt él édesanyjával.
Röviden írnék Róluk.
…..-ben  született, koraszülött gyerek volt.
Nehezen fejlődött, külső és szellemi fejlődése elmaradott volt mindig a vele egykorú gyerekekkel. Lassabb a felfogó képessége.
Jelenleg 47 kg és 158 cm magas. Szeretne dolgozni, de sajnos egy vállalat sem alkalmazza gyenge alkata miatt.
Édesanyját szívműtéttel operálták, keveset tud dolgozni, nehéz a megélhetésük.
Szeretném, ha volna rá lehetőség, hogy a ……… a hotelban alkalmazzák, mint munkaerőt.
Szeretnék kérni egy személyes találkozót, ha Ön is úgy gondolja.
Végzettsége: könyvkötő szakmunkás, de sajnos semelyik nyomdában nem alkalmazzák.
Néha volt olyan étterem, amelyikben alkalmazták, mint mosogató pár hétre.
Ebből a kevés lehetőségből nem lehet megélni.
Nem iszik, nem dohányzik, most 33 évesen szeretne változtatni életén.
Szeretne dolgozni, hogy ebből az elkeseredett életből kikerüljön.
Köszönöm, hogy elolvasta levelem!

Önök mit válaszolnának erre a levélre?


Cimkék:
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

11. Ecce homo 2011-08-18 23:14:27
5 éve vagyok munka nélküli német francia angol nyelven beszélek érettségizett kereskedelmi végzettségő , számitógépes ECDL7 bizonyitvánnyal és 53 évemmel egyedűlállóként- még hálisten nem hajléktalan !! Megoldás?
10. okoska 2011-04-19 00:40:46
Kedves Sebestyén Irén!

A munkaügyi központban megtérítik a jegyek árát, csak össze kell gyűjteni és leadni az odautazásra és a munkahelyekre való utazásra hazsnált jegyeket.
Tényleg sok költsége lehet egy embernek, de ha már van internet, akkor a telefont olcsóbban el lehet intézni, mint a telefonkártyával. pl havi 1600 forintért skype-ról korlátlsanul hívható minden magyarországi vezetékes szám.

Hirdetési újság van a könyvtárakban is, és sok kerületben van álláskereső klub, ahonnan ingyen lehet telefonálni is. Hirdetések alapján állást keresni különben nem a jó módszer, az állások 90%-át meg sem hirdetik újságban. keressen meg inkább olyan cégeket, ahol szeretne dolgozni
9. Sebestyén Irén 2011-04-19 00:13:27
folytatom:tehát legjobb esetben 30000 Ft-t kaphat, aki kap....Honnan vegye elő a differenciát, 9552 Ft-ot és a rezsire valót, amely alsó hangon 30000 egy 30 m2 önkormányzati lakásban.Erről az egész munkahelykeresésről a nagyapám meséje jut az eszembe: miért nincs a református templom tornyában harang? Mert az előljárók azt a feltételt szabták, legyen harang, de a toronynak túróból kell lennie,ha ezt meg tudják oldani lehet harang náluk is! Aki a fenti feltételek mellett talál állást, az nincs munka nélkül biztosan. Ez egy 33 éves kőműves fiatal kálváriája, aki nem iszik, nem korhely, csak munkanélküli már 5-ik éve. Hol vannak azok a munkahelyek amelyekre az EU-s pénzeket megkaptuk? Kik dolgoznak, dolgozhatnak ott? Aki tudja tegye közhírré!!!!!!!!!!
8. Sebestyén Irén 2011-04-18 23:59:24
Álláskeresés?!?!
A munkaügyi Hivatal 4 buszjeggyel közelíthető csak meg, mert nincs minden kerületben-Regisztráció-Majd legalább ötször kell jelentkezni.Ez összesen 24 buszjegy(ha gyűjtő jegyet vesz 6912 Ft.Újságot venni a hírdetésekért min 120 Ft naponta 22 munkanapra 2640 Ft.Felhívni a hírdetőket:általában gépi telefonközpont van,a fele kártya áráért zenét ugyan hallgathatsz, de infót már nem érheted el, mert a kártya lemerült.Ez ugye havonta legalább3-feltöltés,3000 Ft-ként 9-12 ezer Ft. Legtöbb helyen interneten kérik a fényképes életrajzokat.Mivel lehet ezt teljesíteni? PC-nyomtató, benne festék patronok, papír, és nem utolsó sorban közép szintű felhasználói PC ismeretek.Internet havi 5000 Ft minimum, ha mobil internet van úgyszintén tölteni kell, amely legalább 8000 Ft, ha valaki tényleg aktív a keresésben.Most számoljunk csak:összesen 39552 Ft. Ekkor még nem evett, nem lakott, és nem fizetett rezsit az álláskereső!Erre optimális esetben kap 30000
7. ophthalmoking 2011-04-17 18:51:06
Tudom, nem vigasz, de én sem tudok hónapok óta elhelyezkedni a szakmai felsőfookommal, 2 idegen nyelvvel és 21 éves szakmai tapasztalattal Budapesten! Pedig imádom a szakmám és alig várom, hogy végre újból nyomhassam a megszokott napi 10-12 órámat. Kicsit kevesebb magyarázkodás, meg pszeudo-reform és kicsit több munkahely-teremtő szándék hasznosabb lenne talán.
6. Szilágyi bence 2011-04-17 13:22:47
Szegyen.Én öcsém is rokkant,orvosi műhiba miatt sérült.NEm tud elhelyezkedni DEbrecenben.egyébként ő is mentálisan sérült.mar ott tartunk,hogy bepereljuk a magyar államot az európai bíróságnál alkotmanysertes miatt.ez a szegény fiú,akiről a cikk szól,hogy nem kap arvasagit,meg emelt összegű családi pótlékot?ilyenkor,mikor ilyet hallok elfog a sirogorcs.EN szegény fiút alkalmaznak,akar takaritonak is.MAnualisan az ilyen gyerekek ügyesek általában.ha ocsemmel kapcsolatban DB Ben van valakinek valami ötlete kerlek irj. Köszönettel bence8888@freemail.hu
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés