FN Blog / HotelHandicap / Munkahelyteremtés megváltozott munkaképességű...
Nyomtatás Betűméret
Munkahelyteremtés megváltozott munkaképességűeknek „marketing” módra.. 2011-05-11 21:33:39
A hét híre, hogy egy nagy multinacionális cég, mintegy 500 munkahelyet kíván létrehozni, megváltozott munkaképességűeknek! Tényleg így van? Mi lehetett a motiváció? Ha tényleg kíváncsi rá, csak akkor olvasson tovább..

 

A héten olvastam több helyen is, hogy egy nagy multinacionális cég, bejelentette munkahelyet kíván teremteni, mintegy 500 fő megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő embertársunk részére. Első hallásra nagyon megörültem, végre valaki tesz is valamit! Egy multinacionális cég, végre társadalomtudatosan működik! De mint mindenhol, a részletekben bújik meg az a bizonyos kis ördög. A cég összesen 24 000 fő munkavállalót alkalmaz, ez nem semmi! Főleg az, hogy így mintegy 500 főnek teremt új munkahelyet! Sőt, még dolgozóit is tréningekkel segíti, hogy könnyebb legyen az elfogadás. Persze elgondolkozik, az ember, hogy miért pont most májusban jött az „ötlet”? Persze ha számolgatunk, ismert tény, hogy, minden munkaadó, akinek az átlagos foglalkoztatotti létszáma a 20 főt meghaladja, köteles rehabilitációs hozzájárulást fizetni, amennyiben a foglalkoztatotti létszám 5%-át nem éri el a megváltozott munkaképességűek aránya. Ezen a szabály szerint 964 500 Ft/fő/év, az az összeg, amit be kell fizetnie annak, aki nem alkalmaz megváltozott munkaképességű munkavállalót. Vagyis ha számolgatunk, ez azt jeleneti, hogy ennek a cégnek 1200 fő megváltozott munkaképességű munkavállalót kellene alkalmazni, a statisztikai létszáma alapján, avagy befizetni a 1200 x 964 500 Ft összeget évente. Nem kis összeg ugyebár?  No de mikor is, emelték meg így ezt a díjat? Hát bizony több mint egy éve, 2010.Január. 1-től! Vagyis szomorú ezt kimondani, de bizony ennek a cégnek már 1 év és 5 hónapja is lett volna lehetősége felvenni embereket! Akkor miért nem tették ezt meg? Mi akadályozat őket benne? Mindenképpen fontos az, hogyha végre valaki tesz valamit, csak a hiteles marketing kommunikáció talán célszerűbb lenne, mert akkor könnyebben találnák meg leendő munkavállalóikat! Talán fontos lenne megtanulni, hogy a megváltozott munkaképességűek is megérdemlik a hiteles és őszinte kommunikációt! Végezetül pedig, sajnos ezeket a munkahelyeket, a 2009-ben készült rehabilitációs díj emelése teremtette!


Cimkék:
1 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Judy 2012-05-15 23:41:56
A baj,hogy a megváltozott munkaképesség nagyon különbző,mégis egykalap aká veszik űket.
2,Jól jár velük,mert a brutto jövedelemen,a rehab járadéknál,(ami elég kevés),2szeresénél nem lehet több,különben elveszíti a járadékát.Mivel ,ismert tény,hogy a Multi csak pár hónapra veszi fel őket,utána frissit,teljesen lenullázza magát a rehabos kisember. Ők meg a nagy munkahelyteremtők maradnak.
2. Szabó 2011-05-12 16:33:48
ez csak egy duma a betegek hogy fogják birni csak megint egy pénzszerzás a Tescó részéről
1. orosz katalin 2011-05-12 16:28:39
Úgyan Tescó akik ott dolgoznak kihasználják terrorban tartják a dolgozót mi lesz a rokkantakkal mennek a temetőbe

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés