FN Blog / HotelHandicap / Mit tegyek, ha megváltozott munkaképességű mun...
Nyomtatás Betűméret
Mit tegyek, ha megváltozott munkaképességű munkavállalót keresek? Miért éri meg alkalmazni Őket? 2011-05-15 19:42:19
Őszintén és nyíltan, arról a konkrét gazdasági előnyökről, melyek a megváltozott munkaképességűek munkavállalást segítik.

 

A héten is, mintegy 20 db(!) jelentkezés landolt email fiókomban. Szégyellem is magam, mert mindig próbálok válaszolni ezekre, de most kicsit elúsztam vele. Pedig átérzem a helyzetüket, hiszen szerintem mindegyikünk volt hasonló helyzetben. Ugye ismerős, mikor nem érkezik válasz hetekig! Arra nem képes az a munkáltató, hogy egy copy-paste-t nyomjon, és legalább mondja azt, hogy nem kellek! Gondolom sokan voltak mások is hasonló helyzetben, mikor telefonon érdeklődnek, és nincs aki választ tudna adni! Mennyire nem szerettem és sem ezeket a helyzeteket. Talán olvassák, olyanok is a bejegyzést, akik munkát szeretnének nyújtani, nekik szeretnék segíteni! Talán a legfontosabb az, hogy soha ne sajnáljuk az időt arra, hogy mindenkinek személyre szabott választ írjunk.  Jómagam, botcsinálta szakértője vagyok a témának. Igazán nem is ez a feladatom, csak nem bírtan tétlenül hagyni a rengeteg jelentkezőt, akik kétségbeesésükben kerestek meg minket. Jellemzően valamilyen elavult, nem piacképes szakmával rendelkeztek. Ez láttás sérültek esetében jellemzően masszőr, hallássérültek esetén varrónő, mozgássérülteknél pedig könyvtáros és bőrdíszműves, míg mentális problémákkal küzdők esetében sokan voltak, akik leérettségiztek, de nem szerzetek semmilyen szakmát utána. Le kell szögeznem, nem minősíteni akarom ezeket a szakmákat, csak a tapasztalatom alapján, nincs rájuk igény a nyílt munkaerőpiacon! Több nagy cégvezetővel is beszélgettem a héten, és sokan jellemzően szeretnének foglakoztatni, olyan „csökkent munkaképességű”, de nem találnak ilyet! A legfontosabb gazdasági előny, a megváltozott munkaképességűek esetén az, hogy a rehabilitációs hozzájárulás fizetése alól mentesülhetünk (erről már írtam, előzőleg). Vagyis ahelyett, hogy negyedévente befizetjük ezt a pénzt, inkább alkalmazzunk valakit, hiszen:

1.)    Jót tehetünk valakivel!

2.)    Nem az államnak fizetjük be azt a pénzt!

3.)    Kapunk új munkavállalót, aki bizonyítottan, jó hatással van a munkahelyi légkörre, és segíti munkánkat!

Szintén meg kell említenem, a TÁMOP 1.1.1. program keretében képzett, rehabilitációs hozzájárulásban részesülő megváltozott munkaképességűeket, akiknek a bér és járulékait 3 +12 =15 hónapon keresztül, a kormányhivatal 100% -támogatja. Lényeges, hogy ebben az esetben nincsen tovább foglakoztatási kötelezettség! A fenti munkavállalókat, a kerületi kormányhivatal munkaügyi kirendeltségén kell, egy munkaerőigény bejelentés alapján meghirdetni!  Vagyis egy kitűnő lehetőség, hogy a vállalkozás INGYEN kipróbálhatja, milyen megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazni!  Ezért ennél nehéz jobb üzletet találni!

Végezetül köszönöm, az értékes kommenteket, legyen az pozitív vagy negatív. Magam nem kívánok véleményt nyilvánítani, mert a célom csupán az, hogy minél több munkahely legyen, megértsük ezen emberek napi problémáit. Hiszem azt, hogy mindenkit a segítő szándék vezérel!

Köszönöm!


Cimkék:
18 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. Szuder István 2011-12-16 15:54:12
23 év után elvették a rokkantnyugdíjam ,most megváltozott munkaképességü
dolgozó cimszó allat nehéz fizikai kubikusmunkát probálnak végeztetni velem.
Minket kinyirnak,és nem tudunk ellene tenni.
2. Majer Zsuzsanna 2011-05-17 16:53:46
Azt hol lehet megtudni, hogy milyen szakmák kellenének? Egy megváltozott munkaképességű ember is biztosan szívesen tanulna valami olyat, ami hasznos lehet, és el tud vele helyezkedni. Inkább ezeket az információkat kellene összegyűjteni.
1. Szabó piros 2011-05-16 18:21:30
azért akar a Tescó is ilyen embereket fogl mert utánnuk kedvezményt kapnak

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés