FN Blog / HotelHandicap / Mit várunk a munkatársaktól?
Nyomtatás Betűméret
Mit várunk a munkatársaktól? 2011-05-30 15:12:34
Mire számíthat egy megváltozott munkaképességű munkavállaló az egészséges emberek világában? Hogyan viszonyulunk mi a fogyatékossággal élő munkatársakhoz?

 Az európai unió foglakoztatási ráta terve  a 75%-os foglalkoztatottságot tűzte ki célul 2020-ig. A szám nagyon ambiciózus, tekintve öregedő társadalmunkat. Egyes kutatások szerint a fogyatékkal élő polgárok száma is jelentősen fog növekedni, öregedő kontinensünkön. Szintén fontos megemlíteni, hogy a fogyatékkal élők, sem a múltban, sem a jövőben nem saját elhatározásukból, nem mentek el dolgozni. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon „sajnos” az államnak is be kell fektetni, az ő foglalkozatásukba, munkahelyteremtésükbe. Befektetés nélkül, nem lehet eredményt elérni. Lehet felülvizsgálatra kötelezni mindenkit, akár havonta, de ez nem vezet megoldásra. Persze, ha mondjuk a felülvizsgálatot végző orvosok, szakértők bérét esetleg munkahelyteremtésre, támogatásra fordítanák, több haszna lenne. Nem az amúgy is minimális önbizalommal rendelkező fogyatékosok önbecsülését darabokra rombolni. Igen érdekes mutató az ún. SRI (Social Return Investment) ami szociális befektetések megtérülését jelenti. A mutatóhoz kapcsolódó kimutatás bebizonyította, a fogyatékkal élő emberek foglakozatásába befektetett összeg kb. 11 hónap alatt térül meg, és hosszabb távon 6 éves időtartamban, a befektetés összege négyszeres térül meg! De nézzük mi a hiba? Miért nem találjuk meg egymást? Mi kell ahhoz, hogy munkahely teremtődjön? Elsősorban pénz és állami támogatási rendszer, e nélkül beszélhetünk bármiről, nem fog működni! Mert a mai világban, ami nem éri meg, azzal nem foglalkoznak a befektetők! A tények az mutatják állítólag, hogy az „inaktív” populáció támogatási rendszere, pénzügyileg fenntarthatatlan. Persze azért, az hogy inaktív, kicsit túlzás, hiszen nem azért inaktív, mert az akart lenni! Szerintem leginkább a probléma, megfordítva tükrözné az valóságot: A fogyatékkal élő populáció a pénzügyi rendszer nem átgondolt működése miatt, inaktív. De nézzük mit vár el egy cég a fogyatékkal élő és az egészséges munkavállalótól:

 

  1. Vállalati elkötelezettség
  2. Nyitottság a másképpen látásra, láttatásra
  3. Világos elképzelések
  4. Megfelelő munkakörök kialakítása
  5. Befogadó munkatársak, kollégák

 

 

Nézzük sorrendben:

 

(1.)  A vállalati elkötelezettségben, nincs hiány, de mint minden céget a profit mozgat, így legtöbbször a reklámértéke, dönt sajnos, egy ötlet elindulásakor. Ez természetesen nem baj, hiszen ha ez az ára a munkahelyteremtésnek, a cél szentesíti az eszközt. Az egészséges munkavállalók tekintetében, pedig szintén fontos, a vállalati elkötelezettség, legyen ez akár egy fogyatékkal élős személy alkalmazása.

(2.)  A nyitottság, itt sajnos sok probléma van, hiszen nem találkoztunk mi egészséges emberek gyakran fogyatékossággal élő embertársainkkal. Nem tudunk róluk semmit, sok az előítélet és alaptalan félelem! Sokan úgy tekintenek rájuk, mint fertőző betegekre. Egy mozgássérült barátom szokat mondani, hogy neki csak lent van gondja, fent nincsen! Itt a vállalat vezetése járhat elől jó példával, mely lehet akár egy közös kirándulás akár, néhány fogyatékkal élő személlyel! Szintén fontos tény, hogy a fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató munkahelyek,  megtartó képessége jelentősen növekszik!

(3.)  Tisztában kell lenünk mit akarunk, a munkavállalóinktól! Olyan munkahelyet kell kialakítani, ahol hosszútávon és fenntarthatóan tudjuk foglalkoztatni őket. A felelősség sokkal nagyobb nekünk egészséges embereknek. Ne tekintsük marketing szegmensnek,a foglakoztatásukat!

(4.)  Olyan munkaköröket kell kreálni, ami a megmaradt képességeiket ki tudja aknázni hosszútávon. Nagyon lényeges, hogy ne legyenek irracionális elvárásaink, de a megváltozott munkaképesség nem jelent egyet a munkaképtelenséggel, és terhelhetetlenséggel. Fontos figyelni arra, hogy az egészséges munkavállalókkal, a munkabér tekintetében a legkevesebb konfliktus legyen. Egyenlő munkáért, egyenlő bér jár!

(5.)  Végezetül fontos, hogy egy kolléga befogadó legyen, nyitott, segítőkész. Ne ellenséget, plusz terhet lásson, fogyatékkal élő munkavállalóban, hanem csapatjátékost, aki a cég hasznos tagja. Egy kis jó szándék csodákra képes!   

    

Mi egészséges emberek és fogyatékkal élő, néha nem találjuk meg egymást, pedig együtt sokkal többre lennénk képesek!


Cimkék:
18 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Baranyai Hajnalka 2011-07-19 15:08:28
A Munkáltatók félnek a sérűlt emberektől,sőt néha még ki is gúnyolják őket! Szerintem becsülettel ellátják a rájuk bízott feladatot!
üdv. Hajnalka
1. panda 2011-06-03 09:37:31
Hasznos és remek az oldal. Csak gratulálni tudok. Viszont, ha ingyenes próbaverziós vírusirtóra lenne szükség, kedvezményes, jutányos áron akkor látogassatok el a honlapomra, a www.panda-online.hu címen

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés