FN Blog / HotelHandicap / Harc a 27.000 Ft-os rokkantnyugdíjért
Nyomtatás Betűméret
Harc a 27.000 Ft-os rokkantnyugdíjért 2011-06-09 09:18:21
Egy fogyatékkal élő hölgy harca az orvosi felülvizsgálat eredménye ellen.

 Egy kedves ismerősöm, hívjuk Katalinnak a történetét, szeretném megosztani Önökkel. Katalin egészen fiatalon, főiskolai évei alatt, került ki külföldre szállodai szakmai gyakorlatra. A gyakorlat alatt, barátaival többen béreltek robogókat, és avval járták be a környéket. Egy alkalommal, egy hibás előzés miatt, egy kamionnal ütközött. Sajnos, a baleset következtében elvesztette, egyik lábát. A baj néha váratlanul érkezik. Egy ilyen helyzetet feldolgozni, fiatalon nem könnyű, senki számára sem. A rehabilitáció után, úgy gondolta, nem kellene lemondani a turizmusról, hiszen ebben képzelte el mindig jövőjét. A szerencsés véletlenek folytán, sikerült is munkát kapnia egy szállodában, mint recepciós. Félbe maradt tanulmányait is sikerült befejeznie. Mint megváltozott munkaképességű lett, leszázalékolták, és mintegy 27.000 Ft !! –nyi összeget, kapott rendszeresen. Talán nem kell mondani, hogy ez az összeg, azért nem túl sok. Ha csak azt nézzük, hogy protézisre, kezelésekre, mennyit kell költenie, nem nehéz rájönni, ez nagyságrendileg, többszöröse az összegnek. Nem is olyan régen berendelték, orvosi felülvizsgálatra, ahol megállapították, hogy egészségi állapota javult! Ezért a százalékos értékben meghatározott összes szervezeti egészségkárosodását, mintegy 30%-al csökkentették. Persze érdekes lenne tudni, milyen módon jutottak erre, az eredményre, a felülvizsgálatot végzők? Ha morbid akarnék lenni, akkor az gondolják, hogy a lába kinő újra? De mit is jelent életében, ez a 30%-ék? Azt jelenti, hogy ez a hatalmas 27.000 Ft havonta csökkeni fog! A munkáltatók, ha alkalmazni kívánják, az állami bér és járulék támogatás formájában ( hiszen legtöbben így kaphatnak munkát!), akkor alig kaphatnak utána támogatást. De szerencsére Katalin nem adta fel, és föllebbezést nyújtott be a határozat ellen. Melynek eredményképpen megkapta (visszakapta), az eredetileg is megállapított értékeket. Valamint a 27.000 Ft összeget is újra megkaphatja! Persze kérdezném tisztelettel, mire volt jó ez az egész hercehurca? Talán arra, hogy azt a kevés önbizalmukat is, ami még megmaradt a fogyatékkal élőknek, darabokra törjük!             


Cimkék:
89 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

32. Phoenix 2011-07-30 11:42:48
3. Maniszej

Azt írtad:

"2012.januártól a csökkent munkaképességű embereket vissza vezetik a munkába........!!! Ez azt jelenti, hogy nem kapnak rokkant nyugdíjat 28-45 ezer forint közötti összegről beszélünk!!! És munkát sem fognak kapni!!! Ugyanis annyi a munkanélküli egészséges ember, hogy vajon ki akar majd olyan személyeket dolgoztatni, akinek a munkájára nem tud alapozni."

Úgy tűnik, egy fontos momentumot nem értettél meg. Az intézkedés lényegét!

A munkaképtelenek stb. "visszavezetésének a munka világába" az az igazi célja, hogy lenyomja a béreket. És alacsonyabb bérek mellett több munkavállalót fognak a vállalkozások alkalmazni - no nem a "visszavezetetteket", hanem a "a munkanélküli egészséges embereket". És "kormányunk és pártunk" íme! betartja a választási igéretét - munkahelyeket "teremt" (akár egy Isten).

Hiszen szeretett és tisztelt miniszterelnökünk többször is megmondta: "A jóléti állam ideje lejárt, létrehozzuk a munkaalapú társadalmat" - vagyis, ahogy a régi rómaiak mondták: "Élni nem muszáj, dolgozni muszáj".

Mintha ilyesmit már hallottam volna - valami Benito Mussolini mondott hasonlókat - és ő azután okos ember volt!
31. Rebus 2011-07-27 00:21:12
30. Gábornak: Valakitől sajnálni havi 27 ezer forintot - BÁRMILYEN INDOKKAL - nagy fokú lelketlenség. Aki azt gondolja, hogy ez a minimális összeg megoldja a rokkant ember gondjait, annak soha, egyetlen fillérrel se legyen több!
30. Gabor 2011-06-27 22:41:35
Szerintem nem elfogadható egy olyan valakinek az állami büdzséből rendszeresen lóvét folyósítani, aki (saját) oktondi hibából elkövetett ok miatt lett fogyatékos. Ha meg nem ő a hibás, a másik felet kéne erre kötelezni (már ha még él).
Túl nagy a jólét! Mindenki mindenre csak kapja a pénzt, aki meg dolgozik, csak fizesse a járulékokat, adókat!
29. manci 2011-06-18 19:11:17
szavaz inkább hókuszpokra
28. 2. EMBER 2011-06-13 23:20:42
Igazad van 1 ember! Aki valóban beteg, az kapjon annyit,hogy emberhez méltóan élhessen. Milliomosaink nem tudják, hogy "mire elég " a 27 000.
27. icma 2011-06-13 12:23:32
Bocsika a helyesírási hibákért.
Szeretettel Icma
    1 2 3 4 5 6    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés