FN Blog / HotelHandicap / Megváltozott (munkaképességű) turizmus?
Nyomtatás Betűméret
Megváltozott (munkaképességű) turizmus? 2011-07-18 20:40:12
10 indok miért alkalmazzunk megváltozott munkaképességűeket a turizmusban!

 

1.)    A mi előnyünk lehet, hogy motivált, tehetséges alkalmazottaink legyenek

Több mint 80%-a a fogyatékkal élőknek, úgy gondolja képes, hasonlóan produktív lenni, mint egészséges embertársaik. AZ Egyesült Királyságban, több szállodában is alkalmaznak, megváltozott munkaképességű recepciósokat. Olyan láncok mint a Hilton vagy a Mariott vállalják ezt fel büszkén!

2.)    A mi előnyünk lehet, hogy embereket alkalmazunk, akik képesek választ adni a kihívásra

Ezek a emberek, sokkal nagyobb kihívással szembesülnek nap mint nap, mint mi egészséges emberek. A munkahelyre való bejutás, a saját korlátaik legyőzése, sokkal többet jelent nekik, mint azt gondolhatnánk. Olyan nagy szállodalánc, mint az ACCOR, gondolják úgy, egyik komoly kitörési pont a turizmus lehet. A Disney parkban, külön programokkal kedveskednek a fogyatékkal élő vendégeknek.

3.)    A mi előnyünk lehet, hogy bemutathatjuk, ismerjük az ő igényeiket, mint vendég  

Kis átalakításokkal, a piac egy új szegmensét tudhatunk magukénak. A fogyatékkal élő kollégák, mindent megtesznek vendégeinkért, és segítenek, nekünk, egészséges embereknek is, megismerni az Ő saját világukat!

4.)    A mi előnyünk lehet, hogy megbízható alkalmazottaink legyenek

Egy hallássérült szakács mesélte az alábbi történetet: Először mikor elkezdtem dolgozni, kollégáim furcsán néztek rám.  Csodálkoztak, és nem értették mit keresek itt. Mikor látták, egyedül is képes vagyok elvégezni munkámat, és hasonlóan produktív vagyok, megváltozott véleményük, a hallássérültekről! Kis lépés, de mindeninek segített!

5.)    A mi előnyünk lehet, hogy a munkahelyen összetartó kollegák legyenek

A fogyatékkal élő munkavállalók, bizonyítottan növelik egy munkahely megtartó képességét. Jelentősen csökkenek, a konfliktusok, ezeken a munkahelyeken! Egy új értéket képesek hozzáadni munkánkhoz, amit nap mint nap érzékelhetünk!

6.)    A mi előnyünk lehet, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elfogadjuk magunkat és elfogadunk másokat

Megtapasztalhatjuk azt, milyen önzetlenül segítséget nyújtani, megtanulhatjuk, hogyan fogadjuk el önmagunkat!

7.)    A mi előnyünk lehet, hogy tudjuk, a jog is megszünteti a különbségeket

Közismert, hogy a világ szinte minden országában, a jog segít megszüntetni, azokat a különbségeket, melyeket, néha mi magunk hozunk létre. Az esélyegyenlőség, a mai világban, alapkövetelmény minden vállalkozásban. De ne feledjük a jog az erkölcs minimuma!

 

8.)    A mi előnyünk lehet, hogy erősebb lesz az identitás tudat a cégünknél

Közismert tény, hogy a fogyatékkal élők alkalmazása, pozitív megítélést biztosít a cég számára. Több nyugat európai szállodában, a szolgáltatás minőségét, jelentősen javították, ezen alkalmazottak!

9.)    A mi előnyünk lehet, hogy pénzügyi támogatással segítenek minket

A fogyatékkal élők alkalmazását, az állam szinte minden országban segíti. Statisztikák igazolják, minél többet fordít erre a cég (esetleg állam), annál nagyobbak a bevételei.  Azt, hogy ezt külföldön, milyen összeggel teszi az állam, a gazdasági helyzet függvénye. Francia országban, a 30 év alatti megváltozott munkaképességűt alkalmazó cég támogatása évente 1600 Euró/fő, míg a 30 év fölöttieké 3000 Euró/fő.

10.) A mi előnyünk lehet, hogy végre megtesszük az első lépést

Mikor a fogyatékkal élők, látják, a cég befektet az ő alkalmazásukba, nagyobb felelősséggel járnak el. De alkalmazásuk nem lehet, csak pénzügyi megfontolás, komoly felelősséggel is jár!

+1 Vajon lesz e valaki, aki ezt meg is teszi?


Cimkék:
15 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. Ági1963 2011-08-22 18:16:13
Annyit gondolkodtam már, hogy mit csinálhatnánk.Sajnos én a szociális dolgokhoz értek, ami viszi a pénzt nem hozza.Olyat kellene ötletelni, hogy valamit termeljünk, de mit?Szerintem mi is megkapnánk rá a támogatást és mikor bírnánk dolgoznánk.No diplomás és tanult rokkantak segítsetek !
7. IREN U. 2011-07-20 21:09:57
Nem értek egyet azzal hogy csak a céget támogatják, ha foglalkoztat Megváltozott mk- .Mert a cég meggazdagodik az emberek után járó pénzen.De akkor a beteg ember aki már teljesíteni se tud kap egy kis morzsát. Mindenkinek joga van a tisztességes élethez, nem csak a nagyon gazdagoknak.Így azt gondolom hogy azt kellene támogatni aki 36 évet ledolgozott és már ennyi után ha 40%-os ,Megváltozott munka képességű nem lep meg.50 túl van.Talán nekik is lehetne oda adni azt a pénzt amit a vállalkozó zsebre rak))))Nem kell a beteges munkaerő ez a tapasztalatom.Kudarc után kudarc. Megéltem őket.Megtudták hogy betegségeim vannak, már nem alkalmaztak.Mi a biztosíték arra hogy a cég megtart, vagy csak a pénz veszi fel utánam. Jobb lenne ha nem céges gazdagok zsebét tömnék hanem a reális jutattást adnának a beteg, dolgozni nem tudó embereknek. A leszázalékolt ne 27 0000 kapjon tegye hozzá azt amit a munkaadónak adna. Köszönettel Egy 52 éves
6. Márkus Sándor 2011-07-20 19:44:30
A téma engem is kézközelben érint, lehet hogy most duplán is lesz elküldve, megszakadt a netkapcsolatom, ha így lenne előre elnézést.
Mit ad isten én is 32 évesen, immár súlyos epilepsziásként várom/keresem a csodát, eddig nem sok sikerrel. Az előző munkahelyem, lelkük rajta, tényleg maximálisan kiálltak mellettem, vezetői pozíciót töltöttem be, amikor aztán a betegségem súlyosbodni kezdett, ezt elvesztettem, de állást még kínáltak, idővel azonban sajnos már ezt sem tudtam ellátni. Azóta nem találok egyéb munkát, részmunkaidőset sem, pedig 97 óta folyamatosan volt munkám, és most szörnyű érzés szembesülni hogy nem kellek sehol a munkáltatóknak, semmilyen munkakörbe, még részmunkaidősként sem, mert senki sem meri felvállalni a betegség esetleges kockázatát. Úgyhogy a téma tőlünk még oly messze mint Makó Jeruzsálemtől és még finom voltam
5. Tóth Ágnes 2011-07-20 08:26:13
Ismételten Tóth Ágnes!
Tisztelt Doktor Úr és kp Úr/Nő!
Sajnos nem tudunk nagyon pozitívak lenni,mivel a mi életünk nem ugyan- az mint az egészséges embereké,minekünk sajnos napról napra megkell küzdenünk elöször is azért,hogy feltudjuk reggel kelni az ágyból, és utánna jöhet a többi feladat kinek-kinek más és más.Akinek van munkája az örül és erején felül próbál mindent megtenni azért, hogy a munkája megmaradjon ez így van!! De akinek nincsen munkája és nem gondolnám hogy a saját hibályából nincs munkája, hanem azért mert fogyatékos,rokkant,megváltozott munkaképességű sajnoz ez az igazság.Az valahogy egykicsit pozítivabban próbálja ezt a helyzetet elfogadni, de tudom magamról egyre nehezebb!! Pedig azt mondják nem vagyok egy önsajnáló tipus! De nagyon szívesen fogadnék végre egy olyan fórumot nem "mezei" hanem hívatalosat, ahol az igen Tisztelt Lázár Úr és Orbán Úr leülne közénk és elmondhatnánk nekik azt amit Ők velünk tesznekés akarnak velünk tenni!!Könyörgöm nekem a gerincem szét van csúszva már maga ez eléggé behatárolja a mozgásomat,ehhez jön a szívelégtelenségem és a hab a tortán a párom siketnéma !!!!És elhiheti mindenki nem a sarki boltban vettem,vagy az ORSZI-tól vettem mind ezt!!! Tudom nagyon sokan vannak az én helyzetemben de ez nem boldogít és nem lehet ezért venni a boltban semmit sem!!De végre minket is halgasson már meg végre valaki könyörgöm bár tudom ez süket fülekre talál!!Könnyű azt mondani,hogy felül vizsgéljuk újból azt az 500 ezer rrokkant embert kb. de kinek apénzén, és akit vissza minősítenek, például az én esetemben,1, hova és ki fog engem foglalkoztatni,megvonják a 28.ezerforintot amit eddig kapok szép nagy összeg mehetek belőle Havaira,2, ha véletlen adna valaki munkát el kell fogadnom ok,de nem tagadhatom le a betegségemet és ha a munkahelyen lennék rosszul a továbbiakat ki fogja nekem garantálni!!!! Ez a leg fontosabb mert ez benne van a pakliban!!! Ugyan is ez már megtörtént velem!!!3, Holvannak azok a munka helyek ahol minket tárt karokkal fogadnának és tudnának ezekkel együtt felválalva és foglalkoztatni bennünket!!!Én már nagyon szívesen mennék dolgozni mind egy bárhova csak lehessen, nekem is van diplomám,de nem ez a fontos nem feltétel milyen munka takarítást is elválalnám a kerekes székkel frankón lehet csinálni viccen kívül!!Én csinálom nap mint nap!!Sajnos semmit nem fizenek érte és még ki is használnak Sajnos!!Erre varrjon valaki gombot ha tud!!!
4. DR. Gyöngyösi Szilveszter 2011-07-19 16:30:54
Sajnos a megváltozott munkaképességűekkel senki nem foglalkozik. Ha részükre van is munka azt senki nem ellenőrzi, sokszor szalag rendszerben normára dolgoztatják ,sőt a munka egy részét haza kell vinniük amit másnapra meg kell csinálniuk,hogy a napi normájukat rabszolga körülmények között elérjék.Sajnos a mostani Kormány intézkedéseivel a rokkant nyugdíjak megszűnnek, több lesz a hajléktalan Országunkban. A bevezetésre kerülő közmunkával a Kormányunk a munka értékének a drasztikus csökkentését oldja csak meg. Magyarországon óriási az igazságtalanság a bérek árak meghatározásaiknál , ami aztán az eladósodásokat okozzák az állampolgároknak.Pártok nélküli szakértői Kormányra lenne szükség Hazánknak, hogy az igazságtalanságok megszűnnének végre , ami az állampolgárok helyzetein sorsfordítóan változásokat jelentene. Mindenkinek azon kellene lennie hogy Magyarországon valóban szakértői Kormány lenne már.Amíg ez meg nem valósul addig jó létre senki ne számítson a dolgozói rétegek berkeiben.
3. kp 2011-07-19 16:30:16
Konkrétum: én egy informatikai multinál dolgozom (Szfvár), van kerekeszékes, és epilepsziás kollegám is.
A szakmai követelményeket nekik pontosan ugyanugy teljesíteni kell mint bárkinek, de ennyi.

Nyilván nem elég a világ minden gondját megváltani, de legyen már valami pozitív beírás is.
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés