FN Blog / HotelHandicap / A hét álláshirdetése
Nyomtatás Betűméret
A hét álláshirdetése 2011-08-30 00:45:39
Sok álláshirdető sikertelenűl keres megváltozott munkaképességű munkavállalót. De mik a kudarc okai?

Sok álláshirdető panaszkodik, nem talál megváltozott munkaképességű munkavállalót. Pedig sok helyen próbálnak, próbáltak hirdetni. A galibát legtöbbször, a hirdető figyelmetlensége és nem megfelelő tájékozottsága okozza. Nem véletlenül Ausztriában az általános iskolában már tananyag, a fogyatékkal élők közötti kommunikáció. Sajnos oktatásunk komoly hibája, a fogyatékkal élő embertársainkkal való együttélés és kommunikáció ismeretének teljes hiánya. Hiszen sokszor szembesülünk olyan helyzettel, hogy szívesen segítenénk de nem tudjuk miként kell ezt tenni! Erre kitűnő példákat találhatunk, sajnos a megváltozott munkaképességűekkel kapcsolatos álláshirdetések esetében is. Általános panasz a legtöbb cég személyzeti vezetője részéről, hogy ők alkalmaznának megváltozott munkaképességű munkavállalót, de nincs elég jelentkező. Pedig több újságban és az interneten is hirdetnek! Vajon hol lehet a hiba? Az elmúlt napon hívták fel figyelmemet hallás sérült ismerőseim egy álláshirdetésre melynek szövege a következő volt:

Szálloda keres megváltozott munkaképességű szobaasszonyokat, azonnali belépéssel. Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet ( itt volt megadva két telefonszám és név)

Elsőre nem tűnik rossznak, hiszen végre valahol állást kínálnak! De a hirdetés, sajnos a hallás sérültek (siketek) egyik lapján jelent meg, ahol e célcsoport eléggé jól behatárolható! Ebből is látszik, hogy aki a hirdetést feladta, finoman szólva sem volt egy géniusz. Valószínűleg, neki is kimaradt az oktatásából, a hogyan kommunikáljunk fogyatékkal élő embertársainkkal, című fejezet! Még szerencse, hogy a legtöbb hallás sérült ezt viccesen tudja kezelni. Mert hiszen ez akár sértő is lehet, ha esetlegesen bele tudnánk magunkat képzelni, a helyzetükbe. De, hogyan kellett volna feladni ezt a hirdetést helyesen?

Íme:

Szálloda keres megváltozott munkaképességű szobaasszonyokat, azonnali belépéssel. Jelentkezni, érdeklődni, SMS- BEN vagy E-mailben itt lehet (..)!

Ugye mennyire másként hangzik, egy kis apróság amely képes azt a szakadékot áthidalni, amit kommunikációs problémának hívunk. Egy kis odafigyeléssel, megadhatjuk azt a tiszteletet, melyet ezen emberek is megérdemelnek. Talán ha a tornaóra helyett, egy héten egyszer délután, erre is jutna idő….

 


Cimkék:
17 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. én sem 2011-09-01 13:21:17
Én sem kapok munkát, 27 ezer az össz jövedelmem, és a korom szintén nem ideális. Akkor élve eltemetnek?
5. D. M.62 2011-08-31 18:36:36
Fiikailag jó állap.de hallássérültként,sehova nem kellek a korom62év.miatt se.Hogyan lehet 36e.ft-ból így élni.
4. icu 2011-08-31 16:58:51
Én nem vagyok leszázalékolva 51éves vagyok és nem kapok munkát
3. Maniszej 2011-08-30 10:42:24
A legnagyobb baj az, hogy a megváltozott munkaképességű emberektől is teljes munkaidőt, norma teljesítményt várnak el! Legtöbb ,,beteg" szeretne dolgozni, de az egészségi állapotának megfelelő munkát. Kötetlen munkaidő, heti 3-4 nap. Legyen ideje orvoshoz, kezelésre, laborba menni. Vagy ha éppen úgy ébred, hogy fáj keze-lába, /izületi gyulladás stb./ akkor ágyban maradna. Ezt az érti igazán, aki átéli a betegséggel járó mindennapi gondokat.
Én magamnak csináltam munkahelyet, de bizony időnként legszívesebben saját magam ,,elküldeném". Hiszen adót,járulékot, rezsit akkor is fizetnem kell, ha ágyban fekszem.
Egy szóval megértem a munkaadókat is! Hogyan számoljon egy beteg ember teljesítményével, amikor egy egészséges is nehéz eset időnként.
2. BBCS 2011-08-30 09:47:30
Én is megváltozott munkaképességű vagyok. Nagyon szeretnék dolgozni, de nem sikerül állást találnom.
Miért? Mert 59 éves vagyok.
Tehát a megváltozott munkaképességű ember még egyúttal fiatal is legyen, stb.
Már jelentkeztem olyan helyre is, ahol hirdetik, hogy a cég több ezer? megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaz, ezt a számot növelni szeretnék.
Adatlap kitöltve, elküldve, azóta semmi hír.
Több helyre azért nem vesznek fel, mert inkább regisztrált munkanélkülieket szeretnének.
Nem vagyok mozgássérült.
Bármilyen kereskedelmi munkát el tudnék látni.Számítógépes ismereteim rendben.
Csak az a fránya életkor :-(
Vagy inkább az, hogy kis hazánkban
minden üzlet?
Most nagyobb üzlet a munkanélküli.
Elvileg rendben van, ők minimális ideig minimális ellátást kapnak.
Ám ha fiatalok......


ességű
1. kp 2011-08-30 09:40:57
Ha lehet, ne a tornaóra helyett: a mai gyerekek (általában) igy is drámaian keveset mozognak, 0 állóképességük van - ennek minden egészségi és szemléletbeli következményével együtt.

Arról már nem is beszélve, hogy a konkrét példában a hirdetés feladója valószínűleg gondatlan, ostoba, esetleg mindkettő volt. Ezen semiféle tölteléktanóra nem segít :-(

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés