FN Blog / HotelHandicap / A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép
Nyomtatás Betűméret
A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép 2011-09-05 00:32:24
Vajon milyen érzés lehet, golyókat rakosgatni, abban a tudatban, hogy elveszíthetjük a rokkantnyugdíjat? A megalázó vizsgálat, vajon megéri és átverhető a gép?

Sok megváltozott munkaképességű, nagyrészt rokkantnyugdíjast hívnak be orvosi felülvizsgáltra mostanában kishazánkban. Keresvén az indokot, hogy azt a hatalmas rokkantnyugdíjat / rehabilitációs járadékot se kelljen kifizetni a részükre! A vizsgálat elvégzésére beszereztek egy gépet, amely képes vizsgálni a megmaradt munkaképességet (állítólag). A gép egyes információk szerint, körülbelül 50 millió (!) Ft-be került. Maga a vizsgálat is érdekes, hiszen egyes munkafolyamatokból, reflexidőkből von le következtetéseket, és matematikai modellen bizonyítja be azt, ki a „szélhámos”. Persze sajnos ez a gép csak pillanatnyi állapotot vizsgál, amiből szerintem nem lehet levonni komoly következtetéseket. Hiszen nekünk, egészséges embereknek is vannak rossz és jó napjaink. Ettől még nem leszünk a rendszer potyautasai. Gyanítom, a gép nem vizsgálja azt, hogy az akadálymentes közlekedés mennyire megoldott. Azt sem vizsgálja, vajon milyen volt az utazás erre a vizsgálatra, és milyen „egyszerű volt bejutni a korházba, orvosi vizsgáltra a papírokért. Olvastam, hogy vizsgálja a monotonitástűrő képességet is, hát javasolnám, a gép tervezőjének próbálja ki, milyen órák hosszat a rendelőkben, korházakban a leletekre, felülvizsgálatokra várni. Szerintem ezt sajnos alapszintű képességükké vált, a fogyatékkal élő személyeknek. Szintén egy rövidfilmben láttam, hogy golyókat kell pakolgatni, ezen a gépen. Hát ezt leginkább ahhoz hasonlítanám, mint amikor a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíjat, próbálják beosztani sorstársaink. Ehhez kell a képesség, nem a golyók rakosgatásához. Továbbá a vizsgálat egy értelmi fogyatékkal élő szintjén elemzi, a megváltozott munkaképességűeket, holott a fogyatékosság nem egyenlő a szellemi fogyatékosággal! Kár, hogy nem vizsgálja a gép, miért nincs több munkahely a megváltozott munkaképességűek részére, és miért nem alkalmaznak több fogyatékkal élő munkavállalót. Persze nem akarván gonoszkodni, de nem állhattam meg, az alábbi matematikai modell bemutatását. Ez pedig vegyük az 50 millió Ft-gép árát, és osszuk el a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíj havi összegével, akkor megkapjuk, az 1667-et. Ezt tovább osztva a hónapom számával, 138-at a kapunk. Vagyis ennyi embernek lehetett volna segíteni egy éven keresztül, hogy kicsit többet kapjon. Állítólag több ilyen gépet is készülnek vásárolni….


Cimkék:
109 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

24. Balesetes 2011-09-08 20:55:37
Megtalál majd fejbe egy 130-as cső mind engem koma 3 nap stb utána megalázás te köcsög Kormány 2010-2014 lehet túl se éled mert nem érdemled mag!!!
23. Pokol 2011-09-08 20:25:43
A kormány tagjait és a képviselőinket is le kéne rokkantosíttani,mert az agy baj az nagy baj.És soknak elgurult a gyógyszere.Nekem 2 helyen 3-3 csigolya sérvem van,és nem az irodai munkától.Mikor kezelésre jártam z ideiglenes rokkant kártyát el utasították.Az iszapkezelésen az ágyról leszállva elájultam a fájdalomtól.Na, akkor járt volna vagy nem?Mindenki maga érzi,hogy mennyire beteg.Aki meg csal,börtönbe vele,közmunkára fogni.a csalás előbb útóbb kiderül.
22. alaszka8888 2011-09-08 16:26:54
Írtam már a megoldás az lenne ha csak a valódi betegek lennének le százalékolva,méltóbb ellátás jutna a betegeknek,40 éve mut június 17én hogy dolgozom. Regisztrált betegként,persze rendszeresen járok a tüdő gyógyászhoz és a gyógyszereket is pontosan szedem,csökkenne a rokkantak száma ha a lakosság egyes rétegeinek már a bölőcsőbe nem tennék a rokkant kártyát további szép napot alaszka
21. Maniszej 2011-09-08 14:19:00
Jaj és szerencsémre :-) Még csinos nőci is vagyok! Vagy esetleg szerencsétlenségemre???
Mert ugye akinek 10 szám feletti a komoly betegségek száma : Az nem lehet csinos, ápolt, fiatalos. Az után hogy a fenébe fordulnak meg a pasik az utcán? :-))Na hát ezért ne kívánja senki életét a látszatból!!
20. Maniszej 2011-09-08 14:15:39
18.Objektív?
El kellene gondolkodni azon, hogy aki betegségek miatt nem teljes értékű munkaerő, kap mondjuk:29ezer-40 ezer Közötti r.nyugdíjat- MIBŐL TARTJA FENN MAGÁT? Ez pl nekem a gyógyszereimre elég! Dolgoznom kell, de lényegesen kevesebbet tudok, mint más. Ja és mint említettem még munkahelyet is magamnak csináltam. Mert CIKI segélyt kérni, kapni.Mint ahogy a botom is ciki időnként használni.
De én is azt gondolom:- Az élet útjai kifürkészhetetlenek- Elég egy baleset, családi tragédia és elbukik minden. Volt pénz, nincs pénz. Volt egészség, nincs egészség. Na ezek után át kellene értékelnie szavai értelmét.
19. nem vagyok szimuláns 2011-09-08 13:57:54
Objektív!
Azért ilyen sarkosan nem kéne itélkezni!
Hol fröcsögjenek ha máshol meg sem hallgatják öket?
Bizony akad szép számmal aki ál rokkant és ma már betöltöte a nyugdijkorhatárt és röhög a markába! Az ostor azokon csattan akik ma igen is betegek. Ma komoly betegséggel kdobálnak embereket, rákkal és lehetne sorolni, de minek mert úgysem érdekli őket! Ha ír neik az ember fia vagy lánya akkor sajnálkoznak , hogy ilyen komoly betegsáégeggel van meg áldva,és- mossák kezeiket-!
Nem diszrokkantakra vagyunk kiváncsiak akik sokkal jobb minőégű ellátást és esetleg eszközt, művégtagot kapnak mint az átlag polgár.
Akik nem passzióból másznak hegyet hanem , kőművesként , lakatos, vagy más munkavégzés során szenvedtek balesetet, vagy rokkantak meg !
Úgy dobálják ki a rendszerből a beteg embereket mint ha teniszlabdákat dobálnának.
Valami azért hiányzik a munkahely erről a kis " semmiségről "elfelejtkeztek. Pedig nagyon lényeges ahhoz , hogy munkahelyet találjon a csökkent munkaképességű ember.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés