FN Blog / HotelHandicap / A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép
Nyomtatás Betűméret
A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép 2011-09-05 00:32:24
Vajon milyen érzés lehet, golyókat rakosgatni, abban a tudatban, hogy elveszíthetjük a rokkantnyugdíjat? A megalázó vizsgálat, vajon megéri és átverhető a gép?

Sok megváltozott munkaképességű, nagyrészt rokkantnyugdíjast hívnak be orvosi felülvizsgáltra mostanában kishazánkban. Keresvén az indokot, hogy azt a hatalmas rokkantnyugdíjat / rehabilitációs járadékot se kelljen kifizetni a részükre! A vizsgálat elvégzésére beszereztek egy gépet, amely képes vizsgálni a megmaradt munkaképességet (állítólag). A gép egyes információk szerint, körülbelül 50 millió (!) Ft-be került. Maga a vizsgálat is érdekes, hiszen egyes munkafolyamatokból, reflexidőkből von le következtetéseket, és matematikai modellen bizonyítja be azt, ki a „szélhámos”. Persze sajnos ez a gép csak pillanatnyi állapotot vizsgál, amiből szerintem nem lehet levonni komoly következtetéseket. Hiszen nekünk, egészséges embereknek is vannak rossz és jó napjaink. Ettől még nem leszünk a rendszer potyautasai. Gyanítom, a gép nem vizsgálja azt, hogy az akadálymentes közlekedés mennyire megoldott. Azt sem vizsgálja, vajon milyen volt az utazás erre a vizsgálatra, és milyen „egyszerű volt bejutni a korházba, orvosi vizsgáltra a papírokért. Olvastam, hogy vizsgálja a monotonitástűrő képességet is, hát javasolnám, a gép tervezőjének próbálja ki, milyen órák hosszat a rendelőkben, korházakban a leletekre, felülvizsgálatokra várni. Szerintem ezt sajnos alapszintű képességükké vált, a fogyatékkal élő személyeknek. Szintén egy rövidfilmben láttam, hogy golyókat kell pakolgatni, ezen a gépen. Hát ezt leginkább ahhoz hasonlítanám, mint amikor a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíjat, próbálják beosztani sorstársaink. Ehhez kell a képesség, nem a golyók rakosgatásához. Továbbá a vizsgálat egy értelmi fogyatékkal élő szintjén elemzi, a megváltozott munkaképességűeket, holott a fogyatékosság nem egyenlő a szellemi fogyatékosággal! Kár, hogy nem vizsgálja a gép, miért nincs több munkahely a megváltozott munkaképességűek részére, és miért nem alkalmaznak több fogyatékkal élő munkavállalót. Persze nem akarván gonoszkodni, de nem állhattam meg, az alábbi matematikai modell bemutatását. Ez pedig vegyük az 50 millió Ft-gép árát, és osszuk el a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíj havi összegével, akkor megkapjuk, az 1667-et. Ezt tovább osztva a hónapom számával, 138-at a kapunk. Vagyis ennyi embernek lehetett volna segíteni egy éven keresztül, hogy kicsit többet kapjon. Állítólag több ilyen gépet is készülnek vásárolni….


Cimkék:
109 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

18. Objektív 2011-09-08 06:52:04
Szerintem nem kellene itt fröcsögni senkinek és senkire. Biztosan nagyon sokan vannak, akik simán tudnának dolgozni, mert dolgoznak is, viszont felveszik a rokkantnyugdíjat. Ezeket az embereket kellene kiszürni. Aki meg tényleg beteg, az maradjon otthon, viszont ne engedjék dolgozni.Ha elkapják, hogy feketén dolgozik, akkor meg vonják meg tőle a segélyt. Ez olyan egyszerű. És valóban nagyon kevés a rokkantnyugdíj, de ne felejtsük el, hogy azt is az addig befizetett járulékok után állapítják meg. Nem lehet mindig csak kivenni valamiből, abba előtte bele is kell tenni. Nagyon kevés ember tart el nagyon sokat. És van egy határ, ami fölött már nem lehet elvonni, met az meg elvisz a feketegazdaság felé. Ezért kell csinálni valamit, és nincs olyan rendszer, amelynek ne lennének vesztesei, és nem mindig a normális adófizetők terheit növelni.
17. 1ember 2011-09-07 17:16:54
Kormány 2010-2014 te is csak egy féreg vagy a bandáddal együtt!
16. Hálistennyugdíjas 2011-09-07 14:36:05
Ápolónő barátnőm 48 évesen, autoimmun gyulladások következtében csipőprotkós, térdműtött..
Csak menni, állni, ülni nem nagyon tud, feküdni még csak-csak..
Rehab. járadékon van..
Na, ehhez keressen valaki ápolónői, vagy hasonló munkát.::(
Lehet, ha kitartóan rehabilitálják és továbbképzi magát, jó lesz fekvőrendőrnek..
15. szekeres 2011-09-07 10:50:31
Kormány 2010-2014!

Belőled is lehet még rokkant .... amilyen empatikus vagy másokkal.
Vagy jó fizut kapsz, h provokatív megjegyzéseket írjál, vagy csak szimplán tele vagy rosszindulattal. Mindenkinek van téglája a kórházakban sztem.
14. Elvira78 2011-09-07 08:31:44
Hogyan állapítja meg a gép, ha valakinek érzékeny a bőre? Hogyan állapítja meg a gép, ha valakinek tériszonya van? Hogyan állapítja meg a gép, ha valaki klausztrofóbiás?
13. nem vagyok szimuláns 2011-09-06 19:37:05
Milyen vizsgálat? A gépet is lehet manipulálni. Egyiknek így a másiknak úgy álliítják be.
A másik mddig is tart egy vizsgálat és mennyi is a munkaidő?
Naponta hallom , hogy rákos, súlyós depresszió és személyiség zavarba szenvedő emberektől veszik el a százalékokat. A féllábú embernek irány a munka" portásnak jó lesz".
Tessék mondani a munkahely címét is tetszik vele adni?!
Meglátjuk egy évmulva mennyi lesz a halálózási adat. Igen mert akkor már egy részünk csak százalék lesz a KSH adatai között!
Azért jó lenne ha mélyen magukba szálnának akik ezt a marhaságot kitalálták.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés