FN Blog / HotelHandicap / A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép
Nyomtatás Betűméret
A munkaképesség csökkenést vizsgáló gép 2011-09-05 00:32:24
Vajon milyen érzés lehet, golyókat rakosgatni, abban a tudatban, hogy elveszíthetjük a rokkantnyugdíjat? A megalázó vizsgálat, vajon megéri és átverhető a gép?

Sok megváltozott munkaképességű, nagyrészt rokkantnyugdíjast hívnak be orvosi felülvizsgáltra mostanában kishazánkban. Keresvén az indokot, hogy azt a hatalmas rokkantnyugdíjat / rehabilitációs járadékot se kelljen kifizetni a részükre! A vizsgálat elvégzésére beszereztek egy gépet, amely képes vizsgálni a megmaradt munkaképességet (állítólag). A gép egyes információk szerint, körülbelül 50 millió (!) Ft-be került. Maga a vizsgálat is érdekes, hiszen egyes munkafolyamatokból, reflexidőkből von le következtetéseket, és matematikai modellen bizonyítja be azt, ki a „szélhámos”. Persze sajnos ez a gép csak pillanatnyi állapotot vizsgál, amiből szerintem nem lehet levonni komoly következtetéseket. Hiszen nekünk, egészséges embereknek is vannak rossz és jó napjaink. Ettől még nem leszünk a rendszer potyautasai. Gyanítom, a gép nem vizsgálja azt, hogy az akadálymentes közlekedés mennyire megoldott. Azt sem vizsgálja, vajon milyen volt az utazás erre a vizsgálatra, és milyen „egyszerű volt bejutni a korházba, orvosi vizsgáltra a papírokért. Olvastam, hogy vizsgálja a monotonitástűrő képességet is, hát javasolnám, a gép tervezőjének próbálja ki, milyen órák hosszat a rendelőkben, korházakban a leletekre, felülvizsgálatokra várni. Szerintem ezt sajnos alapszintű képességükké vált, a fogyatékkal élő személyeknek. Szintén egy rövidfilmben láttam, hogy golyókat kell pakolgatni, ezen a gépen. Hát ezt leginkább ahhoz hasonlítanám, mint amikor a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíjat, próbálják beosztani sorstársaink. Ehhez kell a képesség, nem a golyók rakosgatásához. Továbbá a vizsgálat egy értelmi fogyatékkal élő szintjén elemzi, a megváltozott munkaképességűeket, holott a fogyatékosság nem egyenlő a szellemi fogyatékosággal! Kár, hogy nem vizsgálja a gép, miért nincs több munkahely a megváltozott munkaképességűek részére, és miért nem alkalmaznak több fogyatékkal élő munkavállalót. Persze nem akarván gonoszkodni, de nem állhattam meg, az alábbi matematikai modell bemutatását. Ez pedig vegyük az 50 millió Ft-gép árát, és osszuk el a 30 000 Ft-os rokkantnyugdíj havi összegével, akkor megkapjuk, az 1667-et. Ezt tovább osztva a hónapom számával, 138-at a kapunk. Vagyis ennyi embernek lehetett volna segíteni egy éven keresztül, hogy kicsit többet kapjon. Állítólag több ilyen gépet is készülnek vásárolni….


Cimkék:
109 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

12. Kormány 2010-2014 2011-09-06 17:09:47
Vajon az a sok sok semmit érő rokkant nyugdíjasok nap mint nap mivel tölthetik az idejüket, csak vannak s várják az igen magas ellátmányaikat a kormánytól. Na ennek vége . meg a bérrendszer átalakításokkal is a magas bérektől ellehet búcsúzni, a nyugdíjakat pedig megfogjuk szüntetni, csak ez segíthet Országunknak semmi más, a munkaviszonyt az élet befejezéséig igazítjuk.
11. kekes ria 2011-09-06 13:50:13
A saját meglátásom szerint sokkal inkább az OEP és az ország szegénységi bizonyítványa!!!! S, hogy miért? Sírnak, rínak az eü mi9niszter és csapata a miniszterrel eggyüt, hogy miért mennek nyugatra az orvosok????? Ez a gép élő példája annak, hogy semmibe veszik az orvosok magas tudási szintjét, bár mennyi idős, anatómiából vizsgáztatják Őket nap, mint nap, hogy jól és helyesen tudták-e megítélni 1-1 beteg állapotát???? Mindezért 50mill-ót fizettek, ahelyett, hogy az orvosok, kórházak megtartására és fenntartására fordítsák!! Egyre több döntések tömkelegére ez vonatkozik, hogy a "feje helyet cserél a fenekével"-ominózus döntéshozóknak!!!!!!!!!!!
Mit akarnak még azoktól a félig hakott beteg emberektől?? Ha pedig kérdéses dolgok megtörténnek az Eü frakciójára osztanám le a lapot, ott állítólag kiváló orvos prof-ok vannak, akik nem tévedhetnek!!!!
Van egy sztorim, egy amputált lábú könyvelőt 50%-ban jobb lába amputálva munkaképesnek nyilvánították, gondolták, majd megvárják, mig kinő a lába, s akkor igaza volt az OOszinak! Nahát ehhez nem kell orvosnak lenni, alapból baromság, amit csináltak! Bíróságnak kelélett meggyőzni a T publikumot,hogy nagyon elhibázták a szakvéleményt, így visszaállitották az eredeti rokkantsági fokot!
Hát röviden talán ennyit!!
10. kekes ria 2011-09-06 13:34:14
hát ez milyen matek? blöff vagy tuti, de akkor nagyon gyenge átverés.
9. urban lajosné 2011-09-06 10:50:12
a leleteimet megsem nézték, és kidobtak 35%-ra.fellebeztem kaptam 46%-ot ami 27000ft
8. Öregember 2011-09-06 08:43:29
Nyugdíjas szakértő urak döntenek. Őket csak a pénz érdekli, tisztelet a kivételnek! A beadott leleteket mégcsak el sem olvassák,pénzadó gazdiknak kívánnak megfelelni. Úgy lenne tisztességes, egészséges, itt a munkahely címe, rendes fizetés, dolgozzon:
7. Nagyné Lakatos Éva 2011-09-06 06:42:37
Lehet,hogy kapcsolódik a géphez olyan program is,ami méri,hogy az adott beteg,ha a -a gép által kiválasztott munkát folyamatosan végzi-mennyi ideig fog várhatóan élni?
ugyanis szerintem a pár perces,vagy akár órás szimuláció nem azonos a nap,mint nap végzett munkával,akár hány millióért is állapították ezt meg.

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés