FN Blog / HotelHandicap / Hogyan lesz a rokkantakból 10% GDP növekedés?
Nyomtatás Betűméret
Hogyan lesz a rokkantakból 10% GDP növekedés? 2011-11-22 17:08:40
Megvan a magyar gazdaság csodafegyvere? Vajon ki számolhatta ki ezt a 10%-os GDP növekedést? Tényleg a minimálbér környékén tengődők fogják, a gazdaság minden problémáját megoldani? Ez most komoly?

Döbbenten olvastam, kedvenc internetes portálomon az alábbi cikket:

„Rokkantakat a termelésbe”  (www.fn.hir24.hu)

A cikk tökéletes, de feltűnik benne, egy olyan adat, mely számomra hátborzongató! Állítólag kiszámolták valahol, valakik, hogy ha a fogyatékkal élő, eddig munka nélkül tengődő állampolgárokat visszavezetjük, a termelésbe 10% nő a GDP! Nagyon érdekes felvetés, hiszen akkor Kínát is megelőznénk, és a világon elsőként sikerülne, ekkor ugrást produkálni. Na azért ezt, ugye ÖN sem hiszi el! Persze érdekes lenne, tudni mekkora létszámra gondoltak ennek az adatnak a számításánál. Magam is számolgattam évekkel ezelőtt, és szerintem, ha 10% tudnánk növelni e célcsoport foglakoztatást, akkor is maximum 1 % lenne, ez a növekedés. Persze ez, a jelenlegi gazdasági helyzetben, még így is túl optimista. Továbbá, nem esik szó róla, milyen forrásokból kívánják, ezt megoldani! Hiszen ez idáig sem az volt a probléma, hogy nem akartak dolgozni, a fogyatékkal élő embertársaink! Hiszen az tény, a foglalkoztatásuk növelése, csupán szeretetből nem fog megvalósulni! Ehhez érdekeltté kell tenni, a munkáltatókat, ez pedig támogatás nélkül nem fog működni. Világosan látszik, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megemelése, kizárólag adósságtörlesztési célt szolgál, hiszen nem hallani, ezen összeg visszaforgatásáról, a munkahelyteremtésre, a nyílt munkaerő piaci szereplők támogatására. A tervezett bővülés elmaradt, de jött helyette, a hogyan találjunk kiskapukat történet. Így lett sok fogyatékkal élő papíron foglalkoztatott! Egyetlen megoldás lenne, a bér és járulék támogatás emelése, képzések támogatása, a nyílt munka-erőpiaci szereplők részére, és sajnos csökkenteni a nonprofit szervezetek támogatását! Drága uraim, úgy nem lehet vállalkozni, hogy nem rakunk be pénzt, csak kiveszünk a rendszerből! Sajnos tudomásul kellene venni, hogy lehet bővülést elérni, de ehhez is be kell ruházni! Nem a nyugdíjat, támogatást kellene, csökkenteni, hiszen az már így is nagyon kevés! Hanem olyan lehetőséget teremteni, hogy jobban megérje dolgozni! Ha szigorítunk, elveszünk azzal nem bővülést, expanziót fogunk elérni, hanem csökkenést, és még kevesebb megváltozott munkaképességű munkavállalót! Talán esetleg a stadion átépítést, elnapolnánk és ezt a pénzt nekik adnánk? Nagy baj lenne?  Persze lehet, én számoltam el valamit, mert sehogyan sem akar az a fránya GDP 10% kijönni…

 


Cimkék:
17 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Vlad 2011-11-26 14:05:30
"Nem a nyugdíjat, támogatást kellene, csökkenteni, hiszen az már így is nagyon kevés! Hanem olyan lehetőséget teremteni, hogy jobban megérje dolgozni! Ha szigorítunk, elveszünk azzal nem bővülést, expanziót fogunk elérni, hanem csökkenést, és még kevesebb megváltozott munkaképességű munkavállalót! Talán esetleg a stadion átépítést, elnapolnánk és ezt a pénzt nekik adnánk?"

Teljesen egyet értek a cikk írójával! Ott van például a Kerényi által megrendelt képnek csúfolt förmedvények 20 millióért. Kerényi úr szerint ez aprópénz... És ez csak egy példa a sok fölöslegesen elherdált pénz közül. Vajon az FTC is csak nem azért kap új pályát, mert a Kubatov az elnök? Ezekre van pénz??? Ez VALÓBAN ennyire fontos? Aki meg TÉNYLEG beteg, és esetleg dolgozna is, azt meg szivassuk meg? Örülök, hogy újból van beírás ezen a blogon, mert nagyon hasznos írások szoknak itt lenni!!!!

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés