FN Blog / HotelHandicap / Fogyatékosággal élőktől tanultak...
Nyomtatás Betűméret
Fogyatékosággal élőktől tanultak... 2012-04-09 15:12:26
Vajon milyen lehet, ha egy fogyatékkal élőtől tanulja egy egészséges fiatal a szakmát?

 Tisztelt Olvasók!

Ezúton szeretném az alábbi kis történetet a figyelmetekbe ajánlani, még ha régen is volt:

Vocational Training in Budapest 2008-09

A 2009. január 2. és május 24. között megtartott az Európai Bizottság által finanszírozott Leonardo da Vinci Program keretében 16 fiatal frissen végzett munkanélküli folytatott szakmai gyakorlatot Budapesten, három hotelben (Hotel Híd, Hotel Panda, illetve Hotel Budai Sport) és a Pro Family Travel utazási irodában. Ezen résztvevők többsége turisztika és menedzsment szakot hallgatott és végzett a Partiumi Keresztény Egyetemen. A de Ruyter Társaság által szervezett Leonardo projekt biztosította a résztvevőknek, hogy a szakmájukat gyakorlatban is végezhessék, hisz a program célja praktikus képzéseket vagy újraképzéseket szervezni munkanélkülieknek, akik a gyakorlat elvégzése után nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni az Unió munkaerőpiacán.
A résztvevők többnyire irodában és recepción tanultak, de ezen kívül páran a hotelek vendéglőjében végezték gyakorlatukat. Ottlétük alatt a szállás, közlekedés és étkezés biztosítva volt, valamint zsebpénzt is kaptak a résztvevők. A kinttartozódás szervezésével a társaságunk budapesti partnerszervezete, a Pontus Iuventae Alapítvány foglalkozott.
Hazatérés után minden résztvevő a fogyatékos alkalmazottakkal működő Hotel Panda által kiadott Értékesítési Technikák Tanúsítvánnyal, és egy Europass Mobility nevű diplomával büszkélkedhettek, mely okleveleket az EU bármely országában elismernek.

Képek és egy nagyon "hasznos" film:

http://deruyter.ro/hu/archivum/vocational-training-in-budapest-2008-09-2

Forrás: http://deruyter.ro

 

 

 


Cimkék:
1 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!

Blogleírás

Lehet kicsit más? A hotel, ahol minden vendég egyformán kedves, a gondoskodás öt csillagos és ahol a munkavállalóknak van szükségük akadálymentesítésre.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - HotelHandicap

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés